• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Nieuws

Martijn bezoekt SolarEdge – Israel

Op uitnodiging van Solaredge, heeft Martijn deze week een bezoek gebracht aan SolarEdge in Tel Aviv. Tijdens dit werkbezoek heeft hij een van de sterk geautomatiseerde productielijnen van optimizers bezocht en gesproken met de directie. SolarEdge wil graag leren van ervaringsdeskundigen uit de praktijk, om zo haar producten en toebehoren te optimaliseren.

Martijn op bezoek bij SolarEdge in Israël

Martijn op bezoek bij SolarEdge in Israël

 

Fijne Feestdagen en tot in het nieuwe jaar

Het jaar 2022 loopt tegen haar einde. Via deze weg willen we alle klanten graag bedanken voor uw geduld en begrip. Het was een vreemd jaar. Door de hoge energie prijzen was het aantal aanvragen zo groot, dat we niet iedereen van een passend antwoord cq offerte hebben kunnen voorzien. Daarnaast was de aanlevering van materiaal zo wispelturig, dat dit veel meer tijd (en geduld) vergde dan te doen gebruikelijk. We hopen van harte dat 2023 wat rust op de energiemarkt brengt en we zo weer de aandacht en service kunnen geven die we gewend zijn én graag willen verlenen.

Fijne Feestdagen en tot in het nieuwe jaar.
Margreet & Martijn en onze teamgenoten.

Per 2023 0% BTW!

Op 20 december jl. heeft ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen.
Ofwel het BTW tarief op de aanschaf van zonnepanelen voor particulieren wordt per 1-1-2023 aangepast van 21% naar 0%.

Per 2023 0% BTW op particuliere zonne-energie systemen?

Het kabinet heeft het voorstel neergelegd om de btw op zonnepanelen af te schaffen. De btw zal in dit geval dalen van 21% naar 0%, een zogenoemd ‘nultarief’. Als de Tweede en Eerste Kamer dit voorstel goedkeuren, gaat deze wet vanaf 1 januari 2023 in.

Door de btw te verlagen van 21% naar 0% hoeven particulieren bij de aankoop van zonnepanelen de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit scheelt hen en de Belastingdienst administratief werk.

Het zogenoemde nultarief geldt alleen voor zonnepanelen die geïnstalleerd worden op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Het gaat hierbij dus enkel om
particuliere systemen.

Staatssecretaris wil btw op zonnepanelen verlagen naar 0 procent,
Tweede Kamer houdt moties aan

Staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst wil de btw op zonnepanelen verlagen naar 0 procent.
Nederland wil hiermee starten zodra de Europese Unie de benodigde btw-richtlijn heeft gewijzigd.

Dat heeft de staatssecretaris medegedeeld aan de Tweede Kamer. Om die reden hebben diverse fracties in de Tweede Kamer besloten om 3 verschillende moties rond dit thema aan te houden en niet in stemming te brengen.

Moties
Belgie besloot eerder deze maand al om de btw op warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen tijdelijk en tot eind 2023 naar 6 procent te verlagen. De Partij voor de Dieren diende in de Tweede Kamer samen met onder meer de SGP en de PvdA een motie in om ook in Nederland de btw op dubbelglas, zonnepanelen, warmtepompen, isolatiemaatregelen en thuisbatterijen te verlagen, te weten naar 0 procent.
Lees hier het hele artikel: Solarmagazine/nieuws zonne-energie

 

LG stopt met productie van zonnepanelen

LG Electronics stopt met de productie van zonnepanelen.
Het bedrijf stelt dat de naar recordhoogte gestegen grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie tot het besluit geleid heeft.

De productie van zonnepanelen gaat door tot het tweede kwartaal van 2022 om voldoende zonnepanelen op voorraad te hebben voor toekomstige serviceondersteuning.
De sluiting van het zonnepaneelbedrijf zal naar verwachting op 30 juni zijn afgerond.

 

70 zonnepanelen op het gebouw van Luxor Live in Arnhem

Vanaf nu wekken 70 zonnepanelen energie op voor de elektriciteit binnen het gebouw van Luxor Live in Arnhem. De panelen hebben bij elkaar een vermogen van 26250 Wp en wekken 20910 kWh per jaar op. Ter vergelijking: dat komt neer op genoeg energie voor 6 huishoudens. Hiermee werkt de Gemeente Arnhem stap voor stap toe naar groenere energie en energiebesparing binnen ons gemeentelijk vastgoed. Wij hebben de montage mogen verzorgen.

RIVM: zonnepanelen hebben geen negatief effect op gezondheid van de mens

‘Toepassing van zonne-energie heeft nagenoeg geen effecten op de gezondheid’, schrijven de onderzoekers in het hoofdstuk over zonne-energie. ‘Het veroorzaakt geen luchtverontreiniging of geluid. De omvormers die de door het zonnepaneel geleverde gelijkstroom omzetten in een wisselstroom genereren weliswaar elektromagnetische velden (EMV), maar de veldsterkte waaraan men kan worden blootgesteld ligt onder de door de overheid gehanteerde blootstellingslimiet. Omdat mensen gewoonlijk niet langdurig bij de omvormer verblijven, zal de feitelijke blootstelling zeer laag zijn.’

Nieuwe website

Voorjaar 2021 is onze nieuwe website gereed. Zo krijgt u via een goed beveiligde site, een 1e indruk van ons werk.
Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we denken graag met u mee.

Samenwerking Tiggelovend-Kok

We werken regelmatig samen met onze collega’s van Tiggelovend-Kok Installateurs te Dinxperlo.
Wij verzorgen voor hun klanten de zonnepanelen, en zij voor onze klanten een warmtepomp/airco, voor verwarmen of koelen.

SCIOS Scope 12 – Keuring

Scios certificaat Martijn volgt in 2021 de nieuwe opleiding ‘SCIOS Scope 12 ter inspectie en onderhoud van zonnestroominstallaties’.
Zo werken we continue volgens de hoogste normen van veiligheid.
Zowel voor ons team en u, als onze klant, als voor de werking van het systeem, nu en op langere termijn.  Het theorie diploma is reeds behaald!

Wist u dat: Auto laadpunt

In combinatie met de montage van zonnepanelen, verzorgt Zevenbergen ook de plaatsing van elektrische laadpunten voor auto’s. Handige compacte laadpunten die het mogelijk maken om de opgewekte zonnestroom op te slaan in de accu van een (deels) elektrische auto. Zo creëert u zonnestroomopslag, laadt u uw auto handig bij huis, rijdt u schoon op zonnestroom en bespaart u op fossiele brandstof bij het tankstation. Rijden op zonnestroom, het kan! We adviseren u graag.

Recycling van afgedankte panelen

Om zonnepanelen na afloop van hun levensduur te kunnen recyclen hebben we ons aangesloten bij het Nationale WEEE Register / Stichting OPEN. En we hebben een contract afgesloten met een afvalverwerker die een speciale methode heeft om zonnepanelen te verwerken. Zo wordt materiaal uit de panelen hergebruikt en maken we de cirkel rond.