• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Nieuws

95% Consumenten is tevreden met zonnepanelen

Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction onder ruim 1.000 Nederlanders dat uitgevoerd is in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Belangrijkste conclusie van de onderzoekers is dat huishoudens met zonnepanelen, warmtepompen en woningisolatie minder zorgen hebben over hun energierekening, want minder dan een derde maakt zich zorgen. Lees hier: https://tinyurl.com/95procenttevreden

De energietransitie is goed op st(r)oom.
Bij zon is 75% van de Europese stroom ‘groen’!

Hulde!
Jouw aanschaf van zonnepanelen met ‘n SolarEdge omvormer was ’n hele mooie stap.
Je hebt eigen zonnestroom, inzicht via ’n app & je koopt minder stroom in! Niks anders verdient zichzelf zo goed & groen terug. Dit blijft gunstig, ondanks de onrust rond terugleverkosten of het einde van saldering! Dus: Hulde aan jou!

Tussenstap
Zodra men merkt hoeveel de zonnestroom opbrengst hen oplevert, vraagt men ons wat de volgende stap is. Een accu? Wij maken graag ’n tussenstap: Plaats eerst een Inline meter en maak zo je omvormer & stroomverbruik slimmer. Je omvormer is er al klaar voor!

SolarEdge Inline meter – nu met 25% korting
Met de Inline meter geeft je app veel meer inzicht: Naast alleen de opbrengst (zoals nu) zie je precies je productie, verbruik, teruglevering & inkoop. Meten is weten…J
Je ziet in ‘n oogopslag wat er met je stroom gebeurt. Dit inzicht maakt het eenvoudig om slimmer met je stroomverbruik om te gaan. Verschuif je verbruik zoveel mogelijk naar overdag, om minder terug te leveren en ’s avonds minder in te kopen! Zo bespaar je nu maximaal. Dus stel de klok op de (vaat)wasmachine in op overdag wassen. Dit kan je zelf doen. Automatisch kan ook! Je omvormer wordt je ‘Slimme Energie Schakelaar’ en kan zo ingeregeld worden, dat hij slimme apparaten aan of uit schakelt, wanneer jij dat wil. Denk aan slimme stopcontacten, autolader, accu, airco etc. Een dynamisch energiecontract automatiseert dit nog een stap slimmer.

En daarna … een Thuis-Accu?
Door nu alvast de Inline meter te plaatsen, weet je straks precies welke accu bij jou situatie past. De Inline meter is bij aanschaf van een accu sowieso nodig.
Je 1 Fase omvormer kan nu al uitgebreid worden met een SolarEdge accu van 9,6kWh. Dit is bij een gewoon huishouden genoeg om 2 nachten met zonnestroom te
overbruggen. Volgend jaar breidt SolarEdge het accu assortiment fors uit met o.a. modulaire 4,6kWh accu’s die aansluiten bij al bestaande zonne-energiesystemen.
Ook jouw omvormer is dan (evt met kleine aanpassing) klaar voor een passende accu.

Ons advies & -25%
Plaats de Inline meter (3 Fase) nu bij je SolarEdge omvormer (type Setapp 1 of 3 Fase) SolarEdge Inline meter nu met 25% korting = €270 ex btw. (€326,70 incl 21% btw). Hier komt bij: Arbeid Martijn & evt aanpassing groepenkast cq Inline antenne.

Tip
Als je gelijk panelen bijplaatst, vallen zowel de panelen als de meter onder 0% btw!
Bij interesse graag een foto van je groepenkast.

Actie zolang de voorraad strekt.

 

Energietransitie gaat goed!

Per april ’24 is 75% van Europees stroomverbruik duurzaam. Lees het hele artikel: https://tinyurl.com/Solarmagazine-energietransitie

 

Nieuw kabinet schrapt salderingsregeling per 2027

Lees het hele artikel over de nieuwe salderingsregeling: https://tinyurl.com/solarmagazine-saldering

 

Zonnepanelen minder lucratief, ‘maar leveren nog altijd 17 jaar gratis stroom’

Zonnige zomers waren altijd extra goed nieuws voor zonnepanelenbezitters. Behalve dat ze hun eigen stroomverbruik konden compenseren, konden ze het overschot aan stroom verkopen aan de energieleverancier.
Lees het hele artikel: NOS d.d. 7-mei-2024 https://nos.nl/l/2519563

InstallerPlus Aktie

De InstallerPlus Award vieren we met u! Achterhoekse SolarEdge gebruikers krijgen tot eind februari 2024 25% korting op de aanschaf van de SolarEdge Inline meter. Meer weten? Lees hier de actievoorwaarden.

Installer Plus

Installer Plus Award uitreiking aan Martijn door de CEO van SolarEdge dhr. Zvi Lando.

Installer Plus Award uitreiking aan Martijn Zevenbergen door de CEO van SolarEdge dhr. Zvi Lando.

SolarEdge heeft Zevenbergen Zonne-energie uitgeroepen tot ‘Installer Plus’. Hiermee behoren we bij de beste 1% van Nederlandse installateurs van SolarEdge producten. Hier zijn we echt trots op!

SolarEdge ontwikkelt veel ‘smart-home’ producten die voortborduren op de SolarEdge HD Wave SetApp omvormer die we de laatste paar jaar bij onze klanten installeren. Kortom, dit brengt de toevoeging van bijvoorbeeld een auto-laadpaal of accu-pakket in de nabije toekomst voor u dichterbij. Bij onze werkplaats proberen wij ‘als proeftuin’ de nieuwe SolarEdge producten uit, ter terugkoppeling van feedback aan SolarEdge & als kennis opbouw voor onze klanten. Erg interessant!

Meer lezen? Bekijk onze pagina op de SolarEdge website

 

Wat levert zonne-energie op?

Infographic-zonne-energieZonne-energie is een van de populairste manieren om duurzame energie op te wekken. Het levert veel energie op. Het is daarom kostenbesparend voor grote leveranciers van stroom. En voor burgers die zelf hun stroom willen gebruiken. In dit overzicht brengen wij de opbrengsten en ontwikkelingen van elektrische zonne-energie voor u in beeld.
Publicatie: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – 9 nov 2023

 

 

 

Recordinvesteringen in elektriciteitsnet

‘Hoog voltage’ in het stroomnet is het tijdelijke ‘neven effect’ van alle samen duurzaam opgewekte energie. Wat ons betreft een positief gevolg van de gaande energie transitie.

Zoals momenteel her en der te zien is aan opengebroken straten en stoepen, werkt Liander hard om het stroomnet aan te passen om zo momenten van ‘hoog voltage’ in het net te verhelpen:

Recordinvesteringen in elektriciteitsnet

 

Opdrachtgevers met diverse bedrijfsactiviteiten

In ons werk maken we kennis met opdrachtgevers met heel diverse bedrijfsactiviteiten. Zo monteerden we recent bij de Alpaca Ranch d’n Achterhoek www.alpacasindeachterhoek.nl & Vakantieboerderij Nieuw Navis www.nieuwnavis.nl.

Alpaca Ranch d'n Achterhoek

Vakantieboerderij Nieuw Navis

 

Eerste ervaring met accu’s

Voorjaar ’23: We doen de eerste ervaringen op met accu’s.
Zowel bij klanten als bij onze werkplaats. Zo beschik je ook ’s avonds / tijdens regen over je eigen zonnestroom & lever je minder stroom terug. Leuk!

Overweegt u over enkele jaren de aanschaf van een accu of auto (EV-)lader? Plaats dan nu alvast een SolarEdge inline kWh meter bij uw huidige SolarEdge (HD Wave) omvormer! Hiermee wordt uw stroomproductie en stroomverbruik gevolgd, om ter zijner tijd een passende accu te kunnen plaatsen.

Deze Inline kWh meter heeft u sowieso nodig, bij aanschaf van een SolarEdge accu, EV-lader, zonneboiler etc.

Accu voor opslag van electriciteit

 

Martijn bezoekt SolarEdge – Israel

Op uitnodiging van Solaredge, heeft Martijn deze week een bezoek gebracht aan SolarEdge in Tel Aviv. Tijdens dit werkbezoek heeft hij een van de sterk geautomatiseerde productielijnen van optimizers bezocht en gesproken met de directie. SolarEdge wil graag leren van ervaringsdeskundigen uit de praktijk, om zo haar producten en toebehoren te optimaliseren.

Martijn op bezoek bij SolarEdge in Israël

Martijn op bezoek bij SolarEdge in Israël

 

Fijne Feestdagen en tot in het nieuwe jaar

Het jaar 2022 loopt tegen haar einde. Via deze weg willen we alle klanten graag bedanken voor uw geduld en begrip. Het was een vreemd jaar. Door de hoge energie prijzen was het aantal aanvragen zo groot, dat we niet iedereen van een passend antwoord cq offerte hebben kunnen voorzien. Daarnaast was de aanlevering van materiaal zo wispelturig, dat dit veel meer tijd (en geduld) vergde dan te doen gebruikelijk. We hopen van harte dat 2023 wat rust op de energiemarkt brengt en we zo weer de aandacht en service kunnen geven die we gewend zijn én graag willen verlenen.

Fijne Feestdagen en tot in het nieuwe jaar.
Margreet & Martijn en onze teamgenoten.

Per 2023 0% BTW!

Op 20 december jl. heeft ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen.
Ofwel het BTW tarief op de aanschaf van zonnepanelen voor particulieren wordt per 1-1-2023 aangepast van 21% naar 0%.

Per 2023 0% BTW op particuliere zonne-energie systemen?

Het kabinet heeft het voorstel neergelegd om de btw op zonnepanelen af te schaffen. De btw zal in dit geval dalen van 21% naar 0%, een zogenoemd ‘nultarief’. Als de Tweede en Eerste Kamer dit voorstel goedkeuren, gaat deze wet vanaf 1 januari 2023 in.

Door de btw te verlagen van 21% naar 0% hoeven particulieren bij de aankoop van zonnepanelen de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit scheelt hen en de Belastingdienst administratief werk.

Het zogenoemde nultarief geldt alleen voor zonnepanelen die geïnstalleerd worden op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Het gaat hierbij dus enkel om
particuliere systemen.

Staatssecretaris wil btw op zonnepanelen verlagen naar 0 procent,
Tweede Kamer houdt moties aan

Staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst wil de btw op zonnepanelen verlagen naar 0 procent.
Nederland wil hiermee starten zodra de Europese Unie de benodigde btw-richtlijn heeft gewijzigd.

Dat heeft de staatssecretaris medegedeeld aan de Tweede Kamer. Om die reden hebben diverse fracties in de Tweede Kamer besloten om 3 verschillende moties rond dit thema aan te houden en niet in stemming te brengen.

Moties
Belgie besloot eerder deze maand al om de btw op warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen tijdelijk en tot eind 2023 naar 6 procent te verlagen. De Partij voor de Dieren diende in de Tweede Kamer samen met onder meer de SGP en de PvdA een motie in om ook in Nederland de btw op dubbelglas, zonnepanelen, warmtepompen, isolatiemaatregelen en thuisbatterijen te verlagen, te weten naar 0 procent.
Lees hier het hele artikel: Solarmagazine/nieuws zonne-energie

 

LG stopt met productie van zonnepanelen

LG Electronics stopt met de productie van zonnepanelen.
Het bedrijf stelt dat de naar recordhoogte gestegen grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie tot het besluit geleid heeft.

De productie van zonnepanelen gaat door tot het tweede kwartaal van 2022 om voldoende zonnepanelen op voorraad te hebben voor toekomstige serviceondersteuning.
De sluiting van het zonnepaneelbedrijf zal naar verwachting op 30 juni zijn afgerond.

 

70 zonnepanelen op het gebouw van Luxor Live in Arnhem

Vanaf nu wekken 70 zonnepanelen energie op voor de elektriciteit binnen het gebouw van Luxor Live in Arnhem. De panelen hebben bij elkaar een vermogen van 26250 Wp en wekken 20910 kWh per jaar op. Ter vergelijking: dat komt neer op genoeg energie voor 6 huishoudens. Hiermee werkt de Gemeente Arnhem stap voor stap toe naar groenere energie en energiebesparing binnen ons gemeentelijk vastgoed. Wij hebben de montage mogen verzorgen.

RIVM: zonnepanelen hebben geen negatief effect op gezondheid van de mens

‘Toepassing van zonne-energie heeft nagenoeg geen effecten op de gezondheid’, schrijven de onderzoekers in het hoofdstuk over zonne-energie. ‘Het veroorzaakt geen luchtverontreiniging of geluid. De omvormers die de door het zonnepaneel geleverde gelijkstroom omzetten in een wisselstroom genereren weliswaar elektromagnetische velden (EMV), maar de veldsterkte waaraan men kan worden blootgesteld ligt onder de door de overheid gehanteerde blootstellingslimiet. Omdat mensen gewoonlijk niet langdurig bij de omvormer verblijven, zal de feitelijke blootstelling zeer laag zijn.’

Nieuwe website

Voorjaar 2021 is onze nieuwe website gereed. Zo krijgt u via een goed beveiligde site, een 1e indruk van ons werk.
Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we denken graag met u mee.

Samenwerking Tiggelovend-Kok

We werken regelmatig samen met onze collega’s van Tiggelovend-Kok Installateurs te Dinxperlo.
Wij verzorgen voor hun klanten de zonnepanelen, en zij voor onze klanten een warmtepomp/airco, voor verwarmen of koelen.

SCIOS Scope 12 – Keuring

Scios certificaat Martijn volgt in 2021 de nieuwe opleiding ‘SCIOS Scope 12 ter inspectie en onderhoud van zonnestroominstallaties’.
Zo werken we continue volgens de hoogste normen van veiligheid.
Zowel voor ons team en u, als onze klant, als voor de werking van het systeem, nu en op langere termijn.  Het theorie diploma is reeds behaald!

Wist u dat: Auto laadpunt

In combinatie met de montage van zonnepanelen, verzorgt Zevenbergen ook de plaatsing van elektrische laadpunten voor auto’s. Handige compacte laadpunten die het mogelijk maken om de opgewekte zonnestroom op te slaan in de accu van een (deels) elektrische auto. Zo creëert u zonnestroomopslag, laadt u uw auto handig bij huis, rijdt u schoon op zonnestroom en bespaart u op fossiele brandstof bij het tankstation. Rijden op zonnestroom, het kan! We adviseren u graag.

Recycling van afgedankte panelen

Om zonnepanelen na afloop van hun levensduur te kunnen recyclen hebben we ons aangesloten bij het Nationale WEEE Register / Stichting OPEN. En we hebben een contract afgesloten met een afvalverwerker die een speciale methode heeft om zonnepanelen te verwerken. Zo wordt materiaal uit de panelen hergebruikt en maken we de cirkel rond.