• Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image

Onderhoud/service

Klanten enthousiast over ons specialisme

Zevenbergen Zonne-energie heeft een goede naam opgebouwd rondom haar advies, ontwerp, kwaliteit van materiaal, installatie, uitgebreide service, betrokkenheid en nazorg. De in 25 jaar opgebouwde ervaring en kennis is uitgegroeid tot een uniek specialisme, waar we trots op zijn. We werken probleem oplossend en pragmatisch. We volgen de innovaties in de markt, en passen deze toe (mits we overtuigd zijn van de kwaliteit). Onze klanten waarderen dit. Hun enthousiasme is onze belangrijkste bron van nieuwe klanten. Deze cadans brengt ons prachtig werk en voldoening.

Veiligheid

Veilig werken

Het werken op daken is niet zonder risico. Veiligheid tijdens de montage staat bij ons altijd centraal.
Zowel voor onze teamleden, als voor de klant en overige mensen in de omgeving. Dit is voor ons en de opdrachtgever van groot belang.

Zo werken we bijvoorbeeld altijd met een steiger, als collectieve valbeveiliging, hebben we alleen vaste goed ingewerkte collega’s in ons team, bezoeken we de locatie altijd vooraf, gebruiken goed gereedschap en beschermende werkkleding en kunnen we altijd gezekerd werken.
Als eerste in onze branche maken we gebruik van een mobiele kraan, welke het werk fysiek lichter maakt en hierdoor veiliger.

Onderhoud

Opbrengst
Het belangrijkste onderhoud voor de klant is het volgen van de zonnestroom opbrengst! Zo weet u of uw zonne-energiesysteem functioneert. U kunt dit -bij daglicht- zien op de door ons extra geïnstalleerde kWh meter. Daarnaast kunt u bij de meeste opgeleverde systemen de opbrengst volgen via een app. Deze app kan een eenvoudige weergave tonen via Wifi of een mooi uitgebreid web account bieden via internet, al naar gelang uw systeem keuze.

Mocht er geen stroomopbrengst lijken te zijn, terwijl er wel genoeg daglicht is, dan kan de hendel van de aardlekautomaat in de groepenkast zijn omgegaan. Dit kan door externe factoren voorkomen. U kunt zelf eenvoudig de hendel weer omhoog zetten.

Helpt dit niet, dan kunt u het systeem resetten door uw omvormer even uit te zetten:

Resetten systeem
Bij oplevering van uw systeem laten we deze aangesloten achter. Mocht u het systeem willen uitschakelen cq resetten, dan gaat dit als volgt:
Uitschakelen: Op elk moment, kunt u de hendel van de ‘aan/uit PV/zon’ schakelaar in het schakelkastje (naast de omvormer) naar beneden zetten. Tevens draait u de schakelaar aan de onderzijde van de omvormer naar ‘OFF’. De volgorde maakt niet uit. Nu is de omvormer uit!
(N.B. : Er blijft spanning op de zonnepanelen / DC bedrading. Indien gewenst kunt u de DC stekkers -na bovenstaande- los koppelen van de omvormer.)
Resetten: Na enkele minuten, als de omvormer geheel uit is gegaan (lichtjes/geluid), kunt u bovenstaande omgekeerd herhalen. Uw omvormer is dan reset en het systeem is weer aan.

Helpt bovenstaande niet, of komt u er niet uit, dan kunt u ons mailen of tijdens kantoortijden bellen. We helpen u graag verder. Indien nodig, kan een omvormer doorgaans binnen fabrieksgarantie, vervangen worden.

Hoog voltage
Op zonnige, koele (lente) dagen kan er op het stroomnet ‘hoog voltage’ ontstaan. Bij dergelijke hoge lichtintensiteit wordt er zoveel zonnestroom opgewekt, dat het stroomnet tijdelijk ‘vol’ raakt. De omvormer is hierop beveiligd en gaat uit! Er is tijdelijk geen zonnestroom opbrengst. De omvormer gaat automatisch weer aan zodra het voltage lager is. Liander is verantwoordelijk voor de spanning in het regionale stroomnet. Zij zijn op de hoogte van dit tamelijk nieuwe fenomeen. U kunt echter zelf hier iets aan doen:
Tip: Door zelf stroom te gebruiken bij zonnig weer, gaat uw omvormer minder snel uit en houd u stroomopbrengst! Te denken valt aan het –niet tegelijk maar na elkaar- aanzetten van huishoudelijke apparatuur, zoals de (vaat)wasmachine en droger.

Reiniging
Particuliere zonne-energie systemen hoeven niet actief gereinigd te worden. Een regelmatige goede regenbui doet voor u dit werk. Het is wel aan te raden zonnepanelen op platte daken, af en toe van bladeren en dergelijk grover vuil te ontdoen. Regenwater is hiervoor het mooiste water: er zit geen kalk noch roodblik in!

Service / Nazorg

We bieden service & nazorg aan onze klanten. Wij staan u zo graag bij om de werking en duurzaamheid van uw systeem te ondersteunen.

Service aan bestaande en nieuwe zonne-stroom systemen:

 • Maatwerk advies voor het beste rendement in uw situatie;
 • Advies & ontwerp van technisch complexe configuraties;
 • Systeem ontwerp afgestemd op uw elektrische auto (evt inclusief plaatsing laadpaal);
 • Scope 12 keuring begeleiden van grotere zonne-energie systemen;
 • Onafhankelijk advies bij de selectie meerdere aanbiedingen;
 • Doormeten van de werking van uw zonnepanelen met speciale doormeet apparatuur;
 • Controleren van de opbrengst van uw PV-systeem t.o.v. van de werkelijke lichtintensiteit om uw woning;
 • Garantie afwikkeling van bijvoorbeeld omvormers. Dit kan vaak binnen fabrieksgarantie;
 • Kwaliteitscontrole, waarbij de opbrengst wordt gekoppeld aan de lichtinstraling;
 • Afvoer van afgedankte zonnepanelen voor recycling;

& Extra

Infrarood
Soms hebben klanten zonnestroom opbrengst ‘over’. De zonnepanelen produceren per jaar meer stroom, dan in het huishouden wordt gebruikt. Een gas besparende toepassing hiervoor kan de inzet van infrarood verwarming zijn!
Infrarood verwarmen is feitelijk de eerste rendement technische goede oplossing om bijvoorbeeld uw werkplek, badkamer of keukentafel te verwarmen op zonnestroom. Infrarood verwarming verhoogt het comfort in huis én bespaart fors op gasverbruik. Zevenbergen levert infrarood panelen van ThermIQ. Dit Duits/Nederlandse fabricaat is van hoge kwaliteit en eenvoudig zelf te monteren.


Vogelwering
In sommige buurten, proberen vogels (doorgaans kauwen) onder de zonnepanelen te nestelen. Dit kan geluidshinder geven en rommel van takjes etc. Tot dusver is er geen schade aan onze systemen door vogels bij ons bekend!

Op uw verzoek, kan Zevenbergen nesten verwijderen en vogelwering rondom de zonnepanelen plaatsen. Dit materiaal, een soort kunststof kammen, wordt zo bevestigd dat de garantie op de panelen behouden blijft. Deze vogelwering kan ook tijdens de montage van de zonnepanelen gelijk worden verzorgd.

Aangezien kauwen slim, sterk, handig en doorzetters zijn (en zelfs actief samenwerken) biedt de fabrikant geen garantie dat de vogelwering vogels (blijvend) tegenhoudt. Anders dan op al ons andere materiaal, wij dus helaas ook niet…